Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content
Dakraam

Dakraam / lichtkoepel plaatsen

Wilt u een dakraam of een lichtkoepel plaatsen? Gefilterd daglicht van een dakraam of lichtkoepel dat van boven komt, levert het fijnste licht voor binnenshuis. Dat weet men al heel lang! Een lichtkoepel of dakraam wordt namelijk al sinds jaar en dag gebruikt in woningen, paleizen, musea en winkelcentra. Laat in uw bedrijfspand of woning ook gefilterd daglicht van boven naar binnen komen via een dakraam, een lichtkoepel (voor vlakke of licht hellende daken) of de SolaTube. De SolaTube is de laatste ontwikkeling op het gebied van lichtinval.

Goedkoop licht in uw woning

Heeft u behoefte aan extra licht in uw huis, op zolder of in een andere ruimte met een plat dak? Dan is een lichtkoepel of een dakraam de ideale oplossing. Ze zorgen voor dat stukje extra gratis licht. Bovendien kunnen ze ook prima gebruikt worden als een doorgang naar een dakterras of als vluchtluik.

Heeft u behoefte aan extra licht op zolder of een andere donkere ruimte zoals de kelder? Dan kunt u hiervoor lichtkoepels laten aanbrengen op uw dak. In het geval van een kelder kan een lichtbuis gebruikt worden. De ruimtes zullen optisch ook nog eens veel groter lijken doordat er veel meer natuurlijk licht binnen komt. Ronde dakkoepels zijn dus eigenlijk ideaal om zo het gevoel van ruimte te creëren, én ze zorgen voor een stukje extra daglicht.

Dakraam of lichtkoepel zelf plaatsen?

Dat kunt u natuurlijk doen. In verband met de garantie van het dakraam/lichtkoepel en de kans op lekkages, raden wiju echter aan om deze door ons te laten plaatsen. Wij garanderen namelijk dat het dakraam of de lichtkoepel door ons vakkundig en probleemloos geïnstalleerd wordt. Informeer naar de mogelijkheden bij Braat Dakbedekking!

Houtbouwconstructie als basis voor een lichtkoepel op het dak.

Houtbouw constructie als basis voor de dakkoepel

Geplaatste lichtkoepel van binnenuit bezien.

De koepel geplaatst, hier te zien van binnenuit

Lichtkoepel met isolatiemateriaal.

De koepel is geplaatst en voorzien van nieuwe isolatie

plaatsen van Bitumen.

Nadat alle voorbereidingen gedaan zijn, kunnen de bitumen gelegd worden

Solar tube: een alternatief voor een lichtkoepel voor natuurlijke lichtinval.

De SolarTube gezien vanuit een doorsnede van het dak

Lichtinval via een solar tube, van binnenuit gezien.

Hier is duidelijk de lichtinval van de SolarTube te zien

Bel mij terug