Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content
Dakrenovatie.

Dakrenovatie

Soms is een dakrenovatie de enige oplossing om problemen zoals lekkages te voorkomen. Het is namelijk belangrijk dat uw dak in perfecte staat is. Een klein lek kan grote gevolgen hebben. Het is dan ook raadzaam om uw dak regelmatig te laten onderhouden om zo zeker te zijn dat uw dak waterdicht is. Daarmee kan een renovatie lang uitgesteld worden. Afhankelijk van het materiaal waaruit uw dak bestaat, de ligging van het pand en de toegepaste dakbedekking, kan het dak uiteindelijk toch mankementen vertonen of vervuild raken. Ook een storm kan eerder schade veroorzaken wanneer het om een ouder dak gaat. Een kleine lekkage kan vervolgens al snel leiden tot erg grote en vervelende problemen.

Dakrenovatie bij een plat dak: renoveren of geheel vernieuwen?

En zijn twee opties: renoveren of vernieuwen. Bij een renovatie is er sprake van overlagen (een nieuwe laag over de oude laag dakbedekking aanbrengen). Afhankelijk van de toestand van de bestaande laag is dit een goede optie. Bij dit type renovatie wordt er ook een aluminium daktrim aangebracht.

Is de oude laag in teveel verouderd of in een te slechte staat, dan is het beter om uw dakbedekking te laten vernieuwen. Nadat de oude dakbedekking is verwijderd, wordt er dan een volledige tweelaags nieuwe dakbedekking aangebracht. Ook dan wordt er een aluminium daktrim geplaatst. Het afval van de werkzaamheden zullen wij natuurlijk afvoeren.

Dakrenovatie bij een pannendak

Bovenstaande geldt voor platte daken. Bij pannendaken geldt in principe een vergelijkbare benadering: U kunt een gedeelte van uw dak laten vernieuwen, maar uiteraard ook uw gehele dak. Wij zullen een inspectie uitvoeren en samen met u de opties bespreken. Uiteraard houden we daarbij rekening met de kosten en baten. We adviseren u hier graag over zodat u de beste, weloverwogen beslissing neemt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek rondom de staat van uw dak!

Bel mij terug